4 tips voor het efficiënt drogen van gebouwen

27 mei 2015

Het gebruik van bouwdrogers maakt het mogelijk om de tijd die nodig is voor de afwerking van een gebouw aanzienlijk in te korten. Ook bij de bestrijding van waterschade en andere vochtproblemen bieden professionele luchtontvochtigers een performante oplossing. Met deze tips en tricks haalt u het maximale rendement uit uw bouwdroger.

1. Houd vochtige buitenlucht buiten

Dweilen met de kraan open is geen goed idee. Bij het gebruik van bouwdrogers is dat niet anders. Zorg er voor dat het gebouw volledig luchtdicht is afgesloten zodat er geen vochtige buitenlucht naar binnen kan.

2. Zorg voor voldoende verwarming

Bij het inzetten van bouwdrogers is een minimale temperatuur van 12° C vereist. Anders wordt onvoldoende of helemaal geen resultaat bereikt. Gebruik bouwdrogers indien nodig dus in combinatie met een mobiele verwarmingsoplossing zodat een minimale temperatuur van 12° C gegarandeerd kan worden.

3. Laat de lucht circuleren

Bij een goede luchtcirculatie staan de bouwmaterialen constant in contact met gedroogde lucht zodat het vocht maximaal wordt vrijgegeven. Zorg dus voor voldoende luchtcirculatie in het gebouw door de inzet van ventilatoren. Het droogproces zal hierdoor aanzienlijk versneld worden.

4. Plaats verwarmingstoestellen binnen

Als het enigszins kan, plaats verwarmingstoestellen dan in de ruimte die verwarmd moet worden. Op die manier gaat er minder warmte verloren en kan het rendement met 50% verhoogd worden. Zorg wel voor een degelijke rookgasafvoer naar buiten.