Stille stroomgroepen

Op werven in woonomgevingen en plaatsen waar 24 uur per dag gewerkt wordt, is het beperken van hinder voor de omgeving een steeds belangrijker aandachtspunt. De stille stroomgroepen van Intermetal Motor laten omwonenden alvast op beide oren slapen.

Fluisterstille stroomgroepen of zogenaamde fluistergeneratoren zijn aggregaten die speciaal gebouwd zijn om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Ze worden ingezet in toepassingen waar rekening gehouden moet worden met omwonenden en op events waar klassieke stroomaggregaten storend zouden kunnen zijn.

Tot 50% minder hinder

Een aantal specifieke maatregelen maken dat fluistergeneratoren tot 50% minder geluidshinder produceren dan standaard stroomgroepen.

  • Stille stroomgroepen maken gebruik van energie-efficiënte motoren en alternatoren, wat de nood aan koeling vermindert.
  • De koeling wordt gerealiseerd via meerdere ventilatoren met aangepaste kanalen en kleinere in- en uitgangen zodat er minder lawaai ontstaat.
  • Koelschroeven met variabel toerental zorgen voor een adequate koeling met een minimale luchtverplaatsing. Deze regeling draagt op zijn beurt ook bij tot een verminderd brandstofverbruik.
  • Een compacte, robuuste en geïsoleerde behuizing draagt verder bij tot het terugdringen van de overlast.

Permanent beschikbaar

De beschikbare vermogens en opties zijn analoog aan onze standaard stroomgroepen.

Onze ervaren technici komen de fluisterstille stroomgroepen leveren en plaatsen en zijn permanent beschikbaar voor onze dienstverlening en eventuele interventies.