Intermetal Motor bouwt constructief mee aan het succes van Artes Group

27 mei 2015

Met de lancering van de slogan “Constructive people” heeft de Artes Group vorig jaar op een creatieve manier duidelijk gemaakt wat de drijvende kracht is achter haar succesverhaal. De echte bouwstenen, zo zegt de groep, zijn niet de bakstenen, maar onze medewerkers. Die filosofie wordt consequent doorgetrokken naar de studiebureaus, onderaannemers en andere leveranciers van de bouwgroep.

Intermetal Motor levert al jaren stroomgroepen en verlichtingssystemen aan Artes Depret, zowel in verhuur als verkoop. Artes Depret is een van de aannemingsbedrijven in de Artes Group en legt zich voornamelijk toe op gebouwen, de burgerlijke bouw en waterwerken. “We zijn actief in Oost- en West-Vlaanderen en het noorden van Frankrijk”, zegt Tom De Clippeleir, materieelverantwoordelijke bij Artes Depret. “Via andere dochterbedrijven is de groep actief over heel België. Artes heeft ook een prefab-productieafdeling en een bedrijf gespecialiseerd in restauratiewerken. Mensen zullen ons vooral kennen van infrastructuurwerken. De tunnels op de ring rond Brugge, bijvoorbeeld, zijn op twee na allemaal door ons gebouwd. De laatste was die aan het Kinepolis complex.”

Kort op de bal spelen

De energievoorziening is een belangrijk aspect op dergelijke grote bouwwerven. Artes Depret beschikt zelf over een 15-tal stroomgroepen en heeft een eigen technische ploeg voor onderhoudswerken en herstellingen aan de machines. grote herstellingwerken en dringende interventies waarbij eigen technische ploeg dat moment niet beschikbaar is wordt een beroep gedaan op Intermetal Motor.

“De meeste machines zijn bij hen gekocht en als we niet genoeg capaciteit hebben, worden er bijkomende stroomgroepen gehuurd”, legt Tom De Clippeleir uit. “Het voordeel van Intermetal Motor is dat ze zeer kort op de bal spelen. Als we een interventie nodig hebben, wordt ons probleem binnen de twee à drie uur opgelost. Dat is belangrijk voor ons want een werf die stilligt, kost handenvol geld. Ook wanneer er een machine verplaatst moet worden, of als er een aanpassing moet gebeuren aan de bekabeling of verdeelkasten, kunnen we steeds op hen rekenen.” Constructief meedenken en meewerken, het is een filosofie die Intermetal Motor helemaal onderschrijft en waar men volop op inzet.

Eind februari werden drie lichtballonnen en twee stroomgroepen 20 KVA afgeleverd aan Artes Depret. De stroomgroepen werden volledig gebouwd volgens de wensen van de klant: 1000 liter-tank, zekeringen met C-curve, olieniveaubeveiliging tot en met het lakken in de bedrijfskleuren en het beletteren van de groepen.

Risico op verblinding

Ook voor verlichtingsoplossingen doet Artes Depret een beroep op Intermetal Motor. Het bedrijf maakt op de werven gebruik van lichtmasten en heeft intussen ook al ervaring opgedaan met de nieuwe lichtballonnen. Dat zijn systemen waarbij de lichtbron in een ballon zit zodat een mooi verdeeld licht bekomen wordt dat niet het verblindend effect heeft van verstralers.

“Ze hebben allebei hun voor- en nadelen”, vindt Tom De Clippeleir. “Het hangt echt van de toepassing af welke oplossing het meest geschikt is. Op een werf waar we de lichtmast in een hoek kunnen opstellen, zullen we voor een verstraler kiezen omdat die uiteindelijk meer helder licht geeft op de plaatsen waarop hij gericht is. Als er een risico op verblinding is, zullen we dat vermijden door lichtballonnen te gebruiken. Bij wegenwerken moeten we uiteraard vermijden dat er onveilige situaties zouden kunnen ontstaan door chauffeurs die verblind worden. Daar heeft het gebruik van lichtballonnen een duidelijke meerwaarde. Ook op werven waar er mensen op verschillende plaatsen aan het werk zijn, kan het beter zijn van in het midden een lichtballon te plaatsen.